Συνταγές

Αρνάκι με κολοκυθάκια αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Written by Greek-Visions

Μαγειρεύουμε αρνάκι με κολοκυθάκια αυγολέμονο στην κατσαρόλα μια νοστιμότατη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

Για να φτιάξουμε αρνάκι με κολοκυθάκια αυγολέμονο θα χρειαστούμε τα ακόλουθα υλικά:

Υλικά:

  • 1 με 1 ½ κιλό αρνάκι χεράκι ή μπούτι σε μερίδες
  • 2-3 κιλά κολοκυθάκια μικρά ή μεσαίου μεγέθους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • λίγο θυμάρι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζητάμε από τον χασάπη μας να κόψει το κρέας σε μερίδες για κατσαρόλα. Το πλένουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει και να στεγνώσει αρκετά καλά. Μπορούμε να το σκουπίσουμε και με λίγο χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι, το κύμινο και το ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού το μίγμα.

Βάζουμε σε ένα μπολάκι λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας μας ώστε να το θωρακίσουμε στο σοτάρισμα. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας. Μόλις κάψει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού μέχρι να καλύψουμε τον πάτο της κατσαρόλας.

Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές να ροδίσει καλά το αφαιρούμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο έως ότου τελειώσουμε όλο το κρέας. Αφού τελειώσουμε με το σοτάρισμα του κρέατος στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι να σοταριστούν και αυτά για μερικά λεπτά.

Ξαναβάζουμε το κρέας στο σκεύος και ρίχνουμε χλιαρό νερό έως ότου το σκεπάσει. Χαμηλώνουμε την εστία, χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της εστίας μας και σκεπάζουμε αφήνοντας να βράσει έως ότου ψηθεί και μαλακώσει.

Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια τα οποία τα έχουμε πλύνει και στραγγίξει πάρα πολύ καλά. Αν δεν βρούμε μικρά κολοκυθάκια μπορούμε να διαλέξουμε μεσαίου μεγέθους και να τα κόψουμε στη μέση.

Τηγανίζουμε για μερικά λεπτά έως ότου μαραθούν ελαφρά και τα τοποθετούμε σε μπολ με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσουν τα περιττά λάδια. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας μας ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και βράζουμε μαζί μέχρι να γίνουν και αυτά προσέχοντας να μην λειώσουν.

Ετοιμασία αυγολέμονου:

Τέλος όταν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο είτε κάνοντας πρώτα μαρέγκα τα ασπράδια και μετά να προσθέσουμε τους κρόκους, είτε ολόκληρα τα αυγά από την αρχή. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού την αποσύρουμε πρώτα από την εστία.

Την ξαναβάζουμε στη φωτιά κλείνοντας το μάτι να πάρει μια βράση. Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και τη συνταγή μας για χοιρινό με αρωματικό ρύζι και λαχανικά.

About the author

Greek-Visions

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!