Αγαπημένη κρέμα η βελούδινη μπεσαμέλ,που έχει τόση νοστιμιά να μας δώσει σε πολλά φαγητά παστίτσιο, μουσακάς, παπουτσάκια, ακόμη και σε πίτες. Αυτή είναι η βασική συνταγή μπεσαμέλ που δεν περιέχει αυγά.
- Prep Time5 min
- Cook Time7 min
- Total Time12 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για την μπεσαμέλ βελούδινη:
- 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο το έχουμε κοσκινίσει
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 lt γάλα φρέσκο αγελάδος
- 1 πρέζα πιπέρι λευκό
- 1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο προαιρετικά
Προετοιμασία για την μπεσαμέλ βελούδινη της κυρίας Αριστέας:
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα, γύρω στα δύο λεπτά.
2
Προσθέτουμε το γάλα που έχουμε ζεστάνει πριν και ανακατεύουμε καλά να μη σβολιάσει μέχρι να δέσει η κρέμα.
3
Αμέσως την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι ανακατεύοντας με τον αναδευτήρα.
4
Αποσύρουμε από την εστία. Η υφή της είναι βελούδινη και η γεύση της μοναδική.
Χρησιμοποιούμε τη βελούδινη μπεσαμέλ απλώνοντας τη σε τελική στρώση σε παστίτσιο, μουσακά, παπουτσάκια.