Αυτό το πιάτο είναι μια κλασική και αγαπημένη επιλογή για ζυμαρικά. Η πλούσια και γευστική κόκκινη σάλτσα συνδυάζεται τέλεια με τις πένες, δημιουργώντας ένα χορταστικό και απολαυστικό γεύμα. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για τις καθημερινές, ενώ μπορείτε να την προσαρμόσετε εύκολα στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.
Συνταγή:
Υλικά:
- 500g πένες ( προτείνουμε πένες 500γρ , πένες ολικής 500γρ και πένες τρικολόρε )
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 - 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 - 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
 - 1 λίτρο χυμό ντομάτας
 - 1/2 φλιτζάνι νερό
 - 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
 - 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
 - Αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
 - Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
 - Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
 - Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
 - Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
 - Σουρώνουμε τις πένες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
 - Ανακατεύουμε καλά για να δέσουν τα υλικά.
 - Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά).
 
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε στην σάλτσα διάφορα λαχανικά, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή καρότα.
 - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά αντί για πελτέ ντομάτας.
 - Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως πάπρικα ή τσίλι.
 - Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πένες με άλλο είδος ζυμαρικών.
 
Καλή όρεξη!

