Συνταγές

Πράσινη σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα

Φτιάχνουμε εύκολα πράσινη σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα με υπέροχη σάλτσα οξύμελου ως συνοδευτικό για κρέας, ψάρι ή και σαν ένα δροσερό καλοκαιρινό γεύμα.

Για να ετοιμάσουμε την πράσινη σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Τι χρειαζόμαστε:
  • Από 1 πράσινη σαλάτα (μαρούλι τύπου Butterhead), μαρούλι τύπου Iceberg, μαρούλι τύπου Loose leaf, μαρούλι κόκκινο (Lollo rosso)
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3-4 κλωνάρια άνηθο
  • 3-4 κλωναράκια σέλινο ή σέλερι
  • 1 μπουκετάκι (ανθοκεφαλή) κουνουπίδι
  • 1 ντομάτα σε κύβους ή κατά προτίμηση ντοματάκια cherry
  • 2 φακελάκια κουκουνάρι
  • Φιλέ παρμεζάνας περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Σάλτσα μελιού
Εκτέλεση:

Πλένουμε τις σαλάτες μας και τα λαχανικά μας, καθαρίζουμε πλένουμε τα κρεμμυδάκια μας και αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά.

Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβουμε το μπουκετάκι κουνουπιδιού σ’ ένα μεγάλο μπολ, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να αναμίξουμε όλα μας τα υλικά.

Στο μπολ προσθέτουμε τις σαλάτες μας τις οποίες κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ. και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας.

Προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας ή τα cherry, το κουκουνάρι και αν χρησιμοποιήσουμε το ρόδι και το σουσάμι.

Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και τοποθετούμε στο μπολ που θα σερβίρουμε τη σαλάτα μας (αν περισσέψει σαλάτα την σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο).

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού ως εξής:

Σε ένα σέικερ βάζουμε 1 φλιτζανάκι καφέ ξύδι μπαλσάμικο, 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε αν είναι πολύ πηχτό μπαλσάμικο ή αραιό μέλι).

Προσθέτουμε στη σαλάτα μας τη λιαστή ντομάτα (αν την χρησιμοποιήσουμε σαν υλικό), το φιλέ παρμεζάνας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης ½ ρόδι και σουσάμι μισό φακελάκι περίπου, καθώς επίσης και 5-6 λιαστές ντομάτες τις οποίες θα τις έχουμε κόψει σε λωρίδες.
Για το φιλέ παρμεζάνας αν δεν βρούμε έτοιμο, μπορούμε να το φτιάξουμε χρησιμοποιώντας το εργαλείο καθαρισμού πατάτας ή απλά να τρίψουμε τη παρμεζάνα στο τρίφτη.
Summary
recipe image
Recipe Name
πράσινη σαλάτα
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!