Ταινίες

Ο δάσκαλος ήταν λεβεντιά 1970 με τον Κώστα Βουτσά

Η ταινία ο δάσκαλος ήταν λεβεντιά 1970 εξιστορεί το πως ένας δάσκαλος ενός χωριού πηγαίνει στην Αθήνα να βρει τον άνθρωπο που υποσχέθηκε ένα νέο σχολείο. Αυτό συνέβει όταν αυτός ο άνθρωπος πηγαίνοντας για κυνήγι σε κοντινή τοποθεσία είχε ένα ατύχημα. Τον περιθάλψανε και αυτός για να τους το ανταποδώσει υποσχέθηκε να τους φτιάξει ένα σχολείο. Επειδή όμως ξέχασε την υπόσχεση που έδωσε ο δάσκαλος του χωριού αποφασίζει να πάει να τον συναντήσει από κοντά.

Όταν φθάνει στο σπίτι του επιχειρηματία, γνωρίζει την κόρη του και την ερωτεύεται. Σε μια συγκέντρωση εκεί γνωρίζει και ένα Ελληνοαμερικανό που τυχαίνει να είναι ο πατέρας του που νόμιζε νεκρό. Τελικά αφού αποκαλύπτεται το παιχνίδι που παίζανε εις βάρος του και ο επιχειρηματίας και η κόρη του, φεύγει απογοητευμένος για το χωριό του. Δεν επιστρέφει όμως μόνος αλλά με τον πατέρα του ο οποίος υλοποιεί την ανέγερση του πολυπόθητου σχολείου. Η ταινία φέρει την υπογραφή του Γιώργου Λαζαρίδη στο σενάριο και την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καραγιάννης. Μια κωμωδία διάρκειας 84 λεπτών αλλά και με μια δόση από δραματικά στοιχεία.

Ο δάσκαλος ήταν λεβεντιά 1970 ηθοποιοί:

  • Κώστας Βουτσάς
  • Ανδρέας Φιλιππίδης
  • Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
  • Ελένη Ερήμου
  • Βάσια Τριφύλλη

στην ταινία συμμετέχουν επίσης Αθηνόδωρος Προύσαλης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Άννα Παϊτατζή, Νίκος Παπαναστασίου. Μια ταινία που διαδραματίζει γεγονότα οικεία στην περίοδο εκείνη με νωπές ακόμα τις μνήμες από τα χρόνια της κατοχής και της μεταπολεμικής Ελλάδας.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!