Συνταγές

Κοκκινόψαρο ψητό στη λαδόκολλα της κυρίας Αριστέας

Αγαπημένο ψάρι και πολύ νόστιμο το κοκκινόψαρο ψητό στη λαδόκολλα με ρίγανη και λίγο λάδι. Σκέτο ή με λαχανικά δίνει απίστευτη γεύση και ευχάριστο γεύμα για όσους κάνουν διατροφή.Ας δούμε μαζί πως το έφτιαξα.

  • Prep Time10 min
  • Cook Time1 hr 5 min
  • Total Time1 hr 15 min
  • Cuisine
    • Greek
  • Course
    • Main Course

Υλικά για το κοκκινόψαρο ψητό:

  • 1 κοκκινόψαρο 600-700 γρ περίπου κατεψυγμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο (μία για το ψήσιμο και μία για το σερβίρισμα)
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (προαιρετικό)
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Μαγειρεύοντας το κοκκινόψαρο ψητό στη λαδόκολα:

1

Αφήνουμε σκεπασμένο με τη συσκευασία του να ξεπαγώσει.

2

Καθαρίζουμε λέπια και εντόσθια, κόβουμε τα πτερύγια και το πλένουμε πολύ καλά.

3

Αφήνουμε να στραγγίσει από τα νερά.

4

Ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C με αέρα.

5

Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ απλώνουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε το ψάρι στο κέντρο το αλατίζουμε και ρίχνουμε ρίγανη και 1 κουταλιά λάδι κατά μήκος.

6

Κλείνουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το άνοιγμα της από τη κάτω πλευρά του ταψιού για να μην ανοίξει.

7

Ψήνουμε για 1 ώρα στη μεσαία θέση του φούρνου.

8

Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζουμε με μια φαρδιά σπάτουλα και ανοίγουμε τη λαδόκολλα να πάρει λίγο χρώμα το ψάρι για 5 λεπτά. Προσοχή μη καούμε γιατί ο φούρνος πολύ

9

Κλείνουμε τη θερμοκρασία και βγάζουμε το ταψάκι.

10

Αφαιρούμε την πέτσα του για όσους δεν την τρώνε και το ανοίγουμε στη μέση να βγάλουμε το χοντρό κόκκαλο του και τα μικρότερα που εξέχουν.

11

Το τοποθετούμε στο πιάτο με ανοιγμένες τις δύο πλευρές του.

12

Χτυπάμε με το πιρούνι 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο.

13

Ρίχνουμε το λαδολέμονο πάνω στο κοκκινόψαρο. Είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε!

Συνδυάζουμε το ψητό κοκκινόψαρο με χόρτα βρασμένα ( παντζάρια,ραδίκια), με ντοματοσαλάτα και με τη πατατοσαλάτα με σάλτσα μουστάρδας.

Μπορούμε να ψήσουμε δύο κοκκινόψαρα ξεχωριστά σε λαδόκολλα στο φούρνο και έτσι θα έχουμε γεύμα για 4 άτομα και εξοικονόμηση ρεύματος από το να ψήναμε μόνο ένα ψάρι.

  • Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα

    Οικιακή Μαγείρισσα

    Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.

Leave a Comment