Συνταγές

Μπρουσκέτες με φέτα

Υλικά:

  • 1 μπαγκέτα
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 ντομάτες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες πάχους 2 εκ.
  3. Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Αφαιρούμε τις φέτες ψωμιού από τον φούρνο και τις αλείφουμε με το μείγμα φέτας.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.

Προαιρετικά:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στις μπρουσκέτες σας, όπως αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά ή ελιές.
  • Μπορείτε να ψήσετε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ αντί για τον φούρνο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψητή φέτα αντί για ωμή.

Συμβουλές:

  • Για πιο τραγανές μπρουσκέτες, ψήστε τις φέτες ψωμιού για λίγο περισσότερο χρόνο.
  • Αν θέλετε οι μπρουσκέτες σας να έχουν πιο έντονη γεύση σκόρδου, μπορείτε να τρίψετε τις φέτες ψωμιού με σκόρδο πριν τις ψήσετε.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τις μπρουσκέτες σας με ένα δροσερό ποτήρι κρασί ή μπύρα.

Καλή όρεξη!

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Leave a Comment