Τα μπριζολάκια μοσχαρίσια κόντρα έχουν ελάχιστο λίπος επειδή βρίσκονται στη ράχη του ζώου. Είναι ιδανική διατροφή για όσους δεν τρώνε λίπος και προτιμούν τα στεγνά κομμάτια κρέατος.Κόβονται σε φέτες για ψήσιμο στην σχάρα ή στο φούρνο ή στο αντικολλητικό τηγάνι. Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί τα μπριζολάκια μας.
- Prep Time5 min
- Cook Time25 min
- Total Time30 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για μπριζολάκια μοσχαρίσια κόντρα ψητά:
- 1 κιλό μοσχαρίσια μπριζολάκια κόντρα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου πολτό
- Ρίγανη 1 κουταλάκι
- Θυμάρι 1/2 κουταλάκι γλυκού (προαιρετικό)
- Πιπέρι
- Αλάτι
Προετοιμασία για τα μπριζολάκια μοσχαρίσια
1
Πλένουμε τα μπριζολάκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
2
Βάζουμε το αντικολλητικό βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
3
Αλείφουμε τα μπριζολάκια με 2 κουταλιές ελαιόλαδο που έχουμε ανακατώσει το πολτό σκόρδου,αλάτι και πιπέρι.
4
Ρίχνουμε τη ρίγανη πάνω τους και αν θέλουμε και λίγο θυμάρι.
5
Απλώνουμε τα μπριζολάκια στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε να σωταριστούν για δύο λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
6
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στη μέση της εστίας και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν.
7
Συχνά τα γυρίζουμε με τη σπάτουλα, αν είναι δυνατή η εστία χαμηλώνουμε και άλλο λίγο,για να μη καούν.
8
Βγάζουμε τα μπριζολάκια με μια σπάτουλα από το τηγάνι όταν το ψήσιμο ικανοποιεί το κατά πόσο ψημένα τα τρώμε.Τα άφησα να σιγοψηθούν γύρω 20 λεπτά, ενώ τα γύριζα συχνά. Δε χρειάστηκε να προσθέσω νερό.
9
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν μαλακά μέσα και ρόδινα απέξω όχι καμένα.
10
Πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε πέντε λεπτά στη πιατέλα σκεπασμένα να παραμείνουν ζεστά.
Τα συνοδεύουμε με τα ψητά λαχανικά που φτιάξαμε ή με τη σαλάτα της επιλογής μας!
Καλή μας απόλαυση!