Οι μπάμιες ψητές στο φούρνο μοναδικές σε γεύση, είναι στεγνές χωρίς τα υγρά που βγάζουν αν μαγειρευτούν στη κατσαρόλα. Ένα είναι το σίγουρο . Ότι βάζοντας τα υλικά αυτά παίρνουν τέτοιο άρωμα που δε θέλεις να μείνεις στο ένα πιάτο.Μη καθυστερούμε όμως, ας ξεκινήσουμε τη συνταγή.
- Prep Time5 min
- Cook Time50 min
- Total Time55 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για τις μπάμιες ψητές στο φούρνο:
- 1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδου
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε τετραγωνάκια
- 100 γρ χυμό ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 Φύλλα βασιλικού ή 1/2 κουταλάκι ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μαγειρεύοντας τις μπάμιες ψητές στο φούρνο της κυρίας Αριστέας:
1
Απλώνουμε τις μπάμιες στο ταψί και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
2
Κόβουμε τις ντομάτες σε τετραγωνάκια και τις ρίχνουμε πάνω στις μπάμιες.
3
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το βασιλικό και προσθέτουμε και τις δύο σκελίδες.
4
Ανακατώνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε σε όλο το ταψί.
5
Τοποθετούμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς C αερόθερμο. Ψήνουμε για 50 λεπτά.
6
Ανακινούμε συχνά το ταψί με γάντι. Αν παρατηρήσουμε ότι παίρνει πολύ γρήγορα χρώμα και δεν έχουν ψηθεί ,σκεπάζουμε το ταψί, με καπάκι αν έχει ή ότι χρησιμοποιείτε.
7
Το φαγητό μας είναι έτοιμο, έχει πήξει η σάλτσα, οι μπάμιες είναι ψημένες και στεγνές χωρίς τα υγρά που βγάζουν συνήθως στη κατσαρόλα.
Η μυρωδιά και η γεύση τους είναι μοναδική.
Συνοδεύουμε τις μπάμιες με φέτα και ψωμάκι. Σας εύχομαι καλή σας απόλαυση!