Συνταγές

Αρνί ψητό στη λαδόκολλα με μυρωδικά

Written by Greek-Visions

Μαγειρεύουμε εύκολα αρνί ψητό στη λαδόκολλα με μυρωδικά. Γίνεται ζουμερό και είναι γνωστό ως “γιούλμπασι”. Υπέροχη γεύση με φανταστικά αρώματα!

Για να φτιάξουμε αρνί ψητό στη λαδόκολλα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά:

  • 2 κιλά περίπου μπούτι αρνίσιο χωρίς οστό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομένο
  • 3/4 κ.σ. θυμάρι
  • χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού ακέρωτο
  • αλάτι και πιπέρι
  • Προαιρετικά: λίγες πατατούλες, καρότο σε κύβους, 1 κλωνάρι δενδρολίβανο, λίγη πάπρικα καπνιστή και λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι (καγιέν ή ότι άλλο προτιμάτε)

Εκτέλεση:

Ζητάμε από το χασάπη μας να αφαιρέσει το κόκαλο από το μπούτι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C. Εκεί που ήταν το κόκαλο τοποθετούμε τις σκελίδες σκόρδου αφού τις έχουμε περάσει σε αλατοπίπερο, το μαϊντανό, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Αλατοπιπερώνουμε το αρνί μας προσθέτοντας και τα κόκκινα πιπέρια να θέλουμε μια πιο πικάντικη γεύση στο κρέας μας. Κάνουμε το μπούτι ρολό, αλείφουμε με λεμόνι και λάδι και το τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά πατάτες, καρότο και δενδρολίβανο και τυλίγουμε. Δένουμε σφιχτά με σπάγκο και τοποθετούμε σε ταψί.

Ψήνουμε για δύο με δυόμισι ώρες.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το αρνί μας στη λαδόκολλα και απλά την ανοίγουμε. Σερβίρουμε με μια σαλάτα της αρεσκείας μας, αλλά η ιδανική σαλάτα για να συνοδεύσουμε το πιάτο μας είναι μια δροσερή πράσινη σαλάτα μαρουλιών, καθώς το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυλλικό οξύ, κάλιο, χρώμιο, φυτικές ίνες.

Ένα εξαιρετικό πιάτο που ταιριάζει στο κυριακάτικο τραπέζι, σε μια φιλική συγκέντρωση για γεύμα ή σε γιορτινές περιστάσεις.

Η λαδόκολλα στο ψήσιμο του κρέατος έχει την ιδιότητα να κάνει ζουμερό και μαλακό το κρέας μας σκέτο “λουκούμι” όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε. Δοκιμάστε το και σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει.

Όποτε και να επιλέξετε να το φτιάξετε σίγουρα θα ανταμειφθείτε τόσο από τη γεύση όσο και από την ικανοποίηση που θα νοιώσετε όταν προσφέρεται ένα τέτοιο πιάτο στους αγαπημένους σας. Και φυσικά από τα θετικά τους σχόλια.

About the author

Greek-Visions

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!