Συνταγές

Λαχανοντολμάς τούρτα με ρύζι και κιμά

Μάθετε πως μαγειρεύετε ο λαχανοντολμάς τούρτα με ρύζι και κιμά που θα σας γλυτώσει από το τύλιγμα που θα χρειαζόταν να κάνετε με τον κλασικό τρόπο. Ευτυχώς που υπάρχουν οι τούρτες σε πολλές συνταγές και μας γλυτώνουν από πολύ κόπο και χρόνο. Όχι μόνο αυτό αλλά το αποτέλεσμα του θα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό.

Για να το φτιάξουμε πρώτα θα χρειαστούμε κάποια υλικά που μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στην κουζίνα σας. Και αν κάτι δεν το έχετε δεν θα σας κοστίσει πολύ για να το αγοράσετε γι’αυτό μην ανησυχείτε καθόλου.

Ο Λαχανοντολμάς τούρτα με ρύζι και κιμά θα χρειαστεί

  • μισό κιλό λάχανο
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 150 γραμμάρια ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • χυμός λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε νερό και αλάτι στην συνέχεια ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και τοποθετήστε την κατσαρόλα σας. Ξεχωρίστε ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο και όταν δείτε ότι το αλατόνερο έχει αρχίσει και βράζει τότε ρίξτε τα φύλλα σας. Όταν δείτε ότι μαλακώνουν βγάλτε τα και στραγγίξτε τα.

Σε ένα μπολ τοποθετήστε τον κιμά και αν είναι από ελιά ακόμα καλύτερα έπειτα τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το ρύζι, ελαιόλαδο, και το αλάτι πιπέρι. Με τα χέρια σας πλάστε καλά προσθέτοντας και λίγο νερό. μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πάρτε ένα πυρίμαχο σκεύος ή χύτρα αν έχετε και υπολογίζοντας με το μάτι απλώστε τα μισά φύλλα στον πάτο. Αν δεν έχετε τίποτα από τα δύο τότε και μια μεγάλη κατσαρόλα μπορεί να κάνει την δουλειά της. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τα φύλλα και σκεπάστε το με τα υπόλοιπα. Ανοίξτε τον φούρνο ή με ότι άλλο το κάνετε και αναμείνατε για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα. Σε περίπτωση που είναι δυνατή η φωτιά προσθέστε λίγο νερό στο σκεύος που το βάλατε.

Λαχανοντολμάς τούρτα

Μιας και περιμένετε να γίνει πάμε να δούμε τι άλλο χρειάζεται ο λαχανοντολμάς τούρτα πριν σερβιριστεί. Όταν γίνει ρίξτε τον χυμό λεμονιού και μετά από 10 λεπτά θα είναι έτοιμο. Μπορείτε να το κόψετε με προσοχή με ένα μαχαίρι και με μια σπάτουλα να το βάλετε στο πιάτο σας. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το λεμόνι μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα κάτι που το κάνουμε και εμείς προσωπικά όταν το φτιάχνουμε.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Λαχανοντολμάς τούρτα με ρύζι και κιμά
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 1 reviews
  1. Λαχανοντολμάς τούρτα
    Με αυτά τα υλικά που αναφέρατε φτιάχνω τη γέμιση, απλά τελευταία προσθέτω λίγο άνηθο και βασιλικό για περισσότερο άρωμα. Είναι εξαιρετική η πρόταση σας για λαχανοντολμά τούρτα από το να κάθεσαι και να τα τυλίγεις ένα ένα ,ειδικά όταν έχεις να κάνεις μεγάλη ποσότητα! Μου αρέσει πολύ το λεμόνι και το προσθέτω πάντα προς το τέλος του ψησίματος. Δε σας αναφερα επίσης ότι τη μαγειρευω σε ειδική γάστρα και με τους υδρατμούς του ψησίματος δε χρειάζεται πάνω από ένα ποτηράκι νερο και γίνεται η τούρτα πεντανόστιμη. Εντυπωσιακό φαγητό για δείπνο με φίλους!Σας ευχαριστώ για τη πρόταση και τη συνταγή σας!
    0

    0

    You have already voted!

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!