Αγαπημένο φαγητό σε όλους μας τα γιουβαρλάκια παραδοσιακά (χωρίς αυγά). Θα έλεγα μαμαδίστικο φαγητό γεμάτο αναμνήσεις.
Το βασικό συστατικό είναι ο μοσχαρίσιος κιμάς που ενώνεται με το ρύζι και φρέσκα μυρωδικά. Είναι εύκολο φαγητό,ελάτε να το φτιάξουμε.
- Prep Time10 min
- Cook Time30 min
- Total Time40 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Για το μείγμα του κιμά:
- 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι τριμμένο
- 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα καλά πλυμένο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά δυόσμο φρέσκο ή 1 κουταλάκι ξερό
- 1 κουταλιά βασιλικό φρέσκο ή 1 κουταλάκι ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη σούπα:
- 1/4 φλ ρύζι Καρολίνα
- 1 καρότο (προαιρετικό) σε ότι σχήμα θέλουμε
- 2-3 φύλλα σγουρού ή απλού μαρουλιού ψιλοκομμένα
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1/4 φλ ελαιόλαδο
- αλάτι
Προετοιμασία για τα γιουβαρλάκια παραδοσιακά (χωρίς αυγά) της κυρίας Αριστέας:
1
Πλένουμε το ρύζι πολύ καλά και το βάζουμε στο κιμά μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι,τα μυρωδικά,το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
2
Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
3
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα τοποθετούμε στη πιατέλα.
4
Σε κατσαρόλα με βάθος, βάζουμε νερό να βράσει μέχρι τη μέση περίπου.
5
Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε ένα- ένα τα μπαλάκια που φτιάξαμε.Προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι και τα καρότα (προαιρετικα) και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
6
Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι ,τα ψιλοκομμένα μαρουλάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για αλλά 10 λεπτά.
7
Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και συνεχίζουν να σιγοβράζουν για άλλα 10 λεπτά.(Αν χρειαστεί λίγο νερό βάζουμε ζεστό μη κοπεί το βράσιμο)
Η σούπα έχει χυλώσει τώρα και τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Ένα μαμαδίστικο φαγητό γεμάτο αρώματα!