Τρόπος Ζωής

Ντομάτα και κατακράτηση υγρών στη διατροφή

Written by Greek-Visions

Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε για τη ντομάτα και κατακράτηση υγρών στη διατροφή. Για το αν και πόσο συντελεί στην κατακράτηση υγρών.

Ντομάτα και κατακράτηση υγρών στη διατροφή μύθοι ή αλήθειες

Κατά καιρούς η ντομάτα όπως και διάφορα άλλα λαχανικά κατηγορούνται για κατακράτηση υγρών στον οργανισμό. Όμως νέες έρευνες την απαλλάσουν από αυτή την κατηρορία μιας και δεν ευθύνεται στο ελάχιστο για αυτό το γεγονός. Αρκεί να δούμε τη σύσταση της ντομάτας ή τομάτας όπως συχνά αναφέρεται αφού το μεγαλύτερο ποσοστό της είναι νερό.

Άρα αυτό και μόνο είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πως είναι μύθος ότι ευθύνεται για κατακράτηση υγρών. Τουναντίον μάλιστα βοηθάει στο ενυδατώνεται ο οργανισμός και είναι σημαντική τροφή για όλους. Και μια μεγάλη αλήθεια είναι πως όπως όλα τα λαχανικά και φρούτα καλό είναι να καταναλώνονται φρέσκα.

Φυσικά μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους, αλλά να θυμάστε ότι καλό είναι ειδικά τους θερμούς μήνες να μην χρησιμοποιείται πολύ έως καθόλου αλάτι. Και αυτό ειδικότερα τους θερμούς μήνες, γιατί έχει την τάση να αποβάλλει τα υγρά της ντομάτας αλλά και του οργανισμού. Συνεπώς όσο λιγότερο τόσο καλύτερα.

Οφέλη της ντομάτας στον οργανισμό

First of all δηλαδή κατ’ αρχήν η ντομάτα κατατάχθηκε στην κατηγορία των λαχανικών με δικαστική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Και πολλοί φυσικά αναφώνησαν Finally! Μέχρι τότε την είχαν κατηγοριοποιήσει ως φρούτο όμως αδιαμφισβήτητα μπορεί να θεωρηθεί και ως βότανο.

Τα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πάρα πολλά. Και αυτό γιατί έχει πολλές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Στη σύσταση της ντομάτας εκτός από το νερό βρίσκουμε και πάρα πολλά συστατικά όπως βιταμίνες Α, C και Κ, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Είναι γνωστό πως αυτά ενισχύουν τα οστά και το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύουν από τον καρκίνο, ρυθμίζουν το σάκχαρο, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης.

Πλούσιες σε βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη), μαγνήσιο, θειαμίνη, κάλιο, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, φώσφορο, χαλκό και β-καροτένιο. Επίσης έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λυκοπένιο το οποίο είναι πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Συμπέρασμα (conclusion)

Ως αποτέλεσμα ή as a result όπως λένε και οι αγγλόφωνοι απανταχού στον κόσμο, η ντομάτα είναι πολύ ωφέλιμη. Τελικά όχι μόνο απενοχοποιείται για κατακράτηση υγρών αλλά προσφέρει πλήθος ωφέλιμα συστατικά. Αποτοξίνωση, αντικαρκινικές ιδιότητες, θεραπευτικές είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της ντομάτας. Και φυσικά λόγω των χαμηλών θερμιδών της είναι μια ιδανική επιλογή για να ενταχθεί στο διαιτολόγιο.

About the author

Greek-Visions

Customer Reviews

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 1 reviews
  1. Ντομάτα και κατακράτηση υγρών στη διατροφή
    Ούτε ο διαιτολόγος μου δε μου είπε ποτέ τόσες λεπτομέρειες για τα οφέλη της ντομάτας. Με ενδιαφέρει πολύ το άρθρο και για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί πολλές φορές υποφέρω από κατακράτηση υγρών και αποζητούσα ένα φυσικό τρόπο αντιμετώπισης. Σας ευχαριστώ πολύ για όλη την έρευνα που κάνατε. Το άρθρο αυτό είναι πολύτιμο για μένα. Σας ευχαριστώ πολύ! Συνεχίστε με τέτοιου είδους άρθρα!
    0

    0

    You have already voted!

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!