Κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό όπως δε το έχετε ξαναφάει, νόστιμο και με αρώματα από τα λαχανικά που μαγειρεύτηκε. Απλή και εύκολη συνταγή,ας την ξεκινήσουμε.
- Prep Time10 min
- Cook Time40 min
- Total Time50 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για το Κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό:
- 700 γρ φιλέτα κοτόπουλου (2 στήθη)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2 κουταλιές χυμό ντομάτας ή μισή πελτέ ντομάτας
- 1/2 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης σε κομματάκια
- 1/2 πιπεριά πορτοκαλί σε κομματάκια
- 1/2 πιπεριά πράσινη κέρατο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 2,3 μπαχάρια
- Αλάτι
Προετοιμασία για το κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό της κυρίας Αριστέας:
1
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε κομμάτια. Απορροφούμε με ένα χαρτί κουζίνας την υγρασία τους και τα βάζουμε στο μπολ.
2
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι πάνω στα κομμάτια και από τις δύο πλευρές.
3
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και τοποθετούμε τα κομμάτια φιλέτου.
4
Αφήνουμε να σωταριστούν ελαφρά και τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά τους.Ελέγχουμε πάντα τη θερμοκρασία να μη πέσει.
5
Προσθέτουμε το κρεμμύδι να ξανθίνει όσο σωτάρουμε τα φιλετάκια.
6
Στο σημείο αυτό δυναμώνουμε την εστία και ρίχνουμε όλα τα κομματάκια πιπεριών, ντομάτας και το χυμό ή το πελτέ, τη σκελίδα σκόρδου, τα μπαχάρια και 1/2 ποτήρι νερό.
7
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την εστία για να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου.
8
Τα τελευταία δέκα λεπτά του βρασμού ξεσκεπάσουμε το καπάκι, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε το κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό με πουρέ πατάτας, με ρύζι πιλάφι, με ζυμαρικά ή ότι άλλο σας αρέσει. Σας εύχομαι να απολαύσετε όλοι, αυτή τη συνταγή είναι πολύ νόστιμη γεμάτη αρώματα.