Κεφτεδάκια με πένες και σάλτσα ντομάτας. Ένα γρήγορο φαγητό και πολύ νόστιμο για οποιαδήποτε εποχή! Ελάτε να το φτιάξουμε παρέα!
- Prep Time15 min
- Cook Time25 min
- Total Time40 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο πένες
Για τη σάλτσα ντομάτας :
- 4-5 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
- 1 μεσαίο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- Φύλλα βασιλικού
- Αλάτι πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι μεσαίο ξερό τριμμένο
- 2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα ή
- 100 γρ. φρυγανιές τριμμένες (γαλέτα)
- Δυόσμο φρέσκο ή ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτό
- Αλάτι πιπέρι
- 100ml ελαιόλαδο
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
προετοιμασία για τις πένες:
Βάζουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι πιπέρι και ζάχαρη.Αφήνουμε να σιγοβράσουν 10 λεπτά μέχρι να γίνει πιο πυκνή η σάλτσα .
Ενδιάμεσα στο βρασμό βάζουμε τα φύλλα βασιλικού και ανακινούμε τη κατσαρόλα!
Σε μια άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε το νερό με λίγο αλάτι για να βράσουν οι πένες και προσθέτουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Ο χρόνος βρασμού αναφέρεται στη κάθε συσκευασία.
Τέλος σουρώνουμε τις πένες και αφήνουμε τη κατσαρόλα ξεσκέπαστη να φύγουν οι ατμοί.
Συνεχίζοντας την προετοιμασία:
Προσθέτουμε στο κιμά το κρεμμύδι τριμμένο, το ψωμί μουσκεμένο αλλά καλά στυμμένο ή τη γαλέτα ,το σκόρδο πολτό,αλάτι, πιπέρι, δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό και ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά το κιμά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
Τα ρίχνουμε πάνω στο αλεύρι και τα αλευρώνουμε.
Βάζουμε στο τηγάνι το καλαμποκέλαιο στην εστία και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε τα κεφτεδάκια.
Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος ελέγχουμε αν έχουν πάρει χρώμα και τα γυρίζουμε με τη κουτάλα. Τέλος με τη τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα απλώνουμε στη πιατέλα.
Σερβίρουμε τις πένες με τη υπέροχη σάλτσα και συνοδεύουμε με τα πολύ νόστιμα κεφτεδάκια! Καλή σας απόλαυση!
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.