Τεχνολογία

Microsoft PowerPoint Εφαρμογές μέρος πρώτο

Microsoft PowerPoint Εφαρμογές μέρος πρώτο

Το Microsoft PowerPoint είναι επεξεργαστής παρουσιάσεων. Δημιουργώντας μία παρουσίαση στο πρόγραμμα αυτό, μπορούμε να εισάγουμε κείμενο, αριθμούς κ.ά. Και όταν ολοκληρώσουμε την παρουσίασή μας θα παρουσιάζεται με τη μορφή διαφανειών είτε σε εκτυπώσημη μορφή, είτε ως διαφάνειες (slides) για να προβληθεί σε μια μηχανή προβολής (projector), είτε και στον υπολογιστή/laptop μας.

Το PowerPoint αποθηκεύει τις παρουσιάσεις με επέκταση αρχείου .PPT.

Μπορούμε να μεταβούμε από διαφάνεια σε διαφάνεια με το πλήκτρο page down/up και επίσης μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα εφέ, στα οποία θα αναφερθούμε σε επόμενους οδηγούς.

Microsoft PowerPoint

Με το PowerPoint μπορούμε να ενσωματώσουμε πολύ εύκολα κείμενο και γραφήματα από τα προγράμματα Word και Excel.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Πάμε Έναρξη–>Προγράμματα–>Microsoft Office–>PowerPoint

Και ανοίγουμε το πρόγραμμά μας. Θα μας ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να ορίσουμε/επιλέξουμε τη μορφή που θέλουμε να δώσουμε στις διαφάνειές μας

Επιλέγοντας λοιπόν τη μορφή, έχουμε το πρώτο αρχείο παρουσίασης

Ξεκινάμε στην πρώτη διαφάνεια να γράψουμε στα πλαίσια που εμφανίζονται τον τίτλο μας, ο οποίος θα είναι στο κεντρικό πλαίσιο και υπότιτλο/περιγραφή στο μικρότερο πλαίσιο δημιουργώντας και τη μορφή διάταξης που εμείς θέλουμε είτε μετακινώντας τα πλαίσια, είτε τη στοίχιση του κειμένου.

Εφόσον έχουμε δημιουργήσει το αρχείο μας, το επομένο βήμα είναι να μορφοποιήσουμε την εμφάνιση των διαφανειών μας από την εργαλειοθήκη επιλέγοντας Σχεδίαση (Design)

Στη συνέχεια, για να εισάγουμε διαφάνειες επιλέγουμε Αρχείο (File) –> Νέα Διαφάνεια (New slide)

Κάπου εδώ ολοκληρώνουμε την πρώτη μας γνωριμία με το PowerPoint. Σύντομα θα έχουμε τον επόμενο οδηγό μας.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!