Οράματα

Η Ίδρυση των Ελληνικών Οραμάτων

Τα Ελληνικά Οράματα δημιουργήθηκαν το 2010 χάρις μιας εταιρίας που παρείχε δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων. Κάτι σαν το blogspot (blogger.com) που έχει η google και φτιάχτηκε σαν ένα είδος χόμπι, τότε το είχαμε σαν ένα απλό φόρουμ με κάποιες κατηγορίες που έπιαναν όλα τα ενδιαφέροντα και ασχολίες. Αν και τότε υπήρχε το “κόλπο” να παίρνεις ένα άρθρο και να αναφέρεις την πηγή χωρίς να είχαν θέμα οι δημιουργοί του εκάστοτε άρθρου εμείς θέλαμε να το πάμε ακόμα παραπέρα το θέμα για να δώσουμε μια αξία στην σελίδα μας. Επικοινωνήσαμε με διάφορους ιδιοκτήτες σελίδων και τους ζητήσαμε ένα είδος συνεργασίας. Να γράψουμε άρθρα για την σελίδα τους, να πάρουμε άδεια για τα άρθρα αν και αυτό δεν ήταν υποχρεωτικό βάση των όρων χρήσεων της σελίδας τους, γενικά να μάθουμε και να βοηθήσουμε σε ότι χρειαζόντουσαν. Αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον και θα λέγαμε χαρήκανε γιατί πολύ λίγα άτομα τους ζητάγανε κάτι τέτοιο χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. Πέρασαν δύο χρόνια και το 2012 αποφασίσαμε να πάρουμε το δικό μας όνομα (domain) έτσι αγοράσαμε το greek-visions.com. Δυστυχώς στοχεύσαμε στο όνομα χωρίς την παύλα αλλά το είχαν πάρει ήδη και ο κάτοχος που το είχε, πούλαγε προϊόντα στην amazon. Με λίγα λόγια δεν θα ήταν τόσο εύκολο να το πάρουμε χωρίς την παύλα. Συνεχίσαμε την δουλειά και όλο και περισσότερα άτομα μιλάγανε για τον σκοπό και όραμα μας. Αποφασίσαμε να μετατρέψουμε το φόρουμ σε μπλογκ και για να γινόταν αυτό έπρεπε να μετακινηθούμε από αυτή την εταιρία δωρεάν φιλοξενίας και να πάμε σε μια επί πληρωμή. Όλα ωραία όλα καλά ετοιμαστήκαμε για την μεταφορά μας και η εταιρία που φιλοξενούσε την σελίδα μας φιλοξενούσε και το όνομα μας. Είχανε έναν όρο στο συμβόλαιο ότι δεν μπορείς να μεταφέρεις το όνομα σου σε άλλη εταιρία. Κάτι τέτοιο ναι μεν ήταν κάτω από συμφωνία μας αλλά ήταν υπό παραβίαση της συμφωνίας με μια επιτροπή που ελέγχει και εγκρίνει τα ονόματα (domains). Επικοινωνήσαμε με την επιτροπή και τους είπαμε για την εν λόγο παραβίαση και για το τι χρειαζόμασταν. Έπειτα από κάποιες μέρες καταλήξαμε ότι το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι η επιτροπή να κατάργηση το όνομα μας στην συγκεκριμένη εταιρία για να το μεταφέρουμε όπου θέλουμε. Η κατάργηση γίνεται σε λίγα λεπτά αλλά για να αλλάξει η κατάσταση του από “καταργημένο” σε “διαθέσιμο” μας είπαν ότι θα έπαιρνε πάνω από έναν μήνα. Όλα αυτά γίνονταν εν έτη 2012 και αποφασίσαμε να το κάνουμε και να περιμένουμε… τι το θέλαμε πέρασε ένας χρόνος και παραπάνω και δεν το είχανε ελευθερώσει. Έπειτα από πολλές προσπάθειες μάθαμε ότι η εταιρία φιλοξενίας το κρατούσε επίτηδες. Ασχοληθήκαμε με σελίδες συνεργατών μας και το 2014 επιτέλους ανοίξαμε. Από τότε μέχρι σήμερα ο σκοπός και το όραμα μας είναι το ίδιο, να βοηθήσουμε τον αναγνώστη μας δίνοντας του όσο πιο περισσότερες γνώσεις είναι δυνατόν.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 1 reviews
  1. Η Ίδρυση των Ελληνικών Οραμάτων
    Σας εύχομαι από καρδιάς πάντα επιτυχίες στην ιστοσελίδα σας! Πιστεύω ότι θα πάτε πολύ καλά γιατί έχετε μεγάλη ποικιλία σε θέματα και μάλιστα ενδιαφέροντα.
    0

    0

    You have already voted!

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!