Τεχνολογία

Εφαρμογές στο Excel μέρος πρώτο εισαγωγή συνάρτησης

Στις εφαρμογές στο excel μέρος πρώτο θα δούμε πως θα δημιουργήσουμε ένα πίνακα δεδομένων με εισαγωγή συνάρτησης και τι μπορούμε να κάνουμε παραπάνω.
Έστω ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πίνακα στον οποίο θέλουμε τα δεδομένα που θα εισάγουμε να μας δώσουν στατιστικά στοιχεία διαφόρων ιστοσελίδων.
Το πρώτο που κάνουμε είναι να επιλέξουμε τον αριθμό των κελιών. Τα οποία θα συνθέσουν τον πίνακά μας.
Έστω λοιπόν ότι θέλουμε ένα πίνακα ο οποίος αποτελείται από 6 στήλες και ορίζουμε αρχικά 10 γραμμές.
Τα επόμενα βήματα είναι αρχικά να μετονομάσουμε (rename) τις στήλες μας και στη συνέχεια να επιλέξουμε από το μενού:

  • Isnert(Εισαγωγή)
  • Table(Πίνακας) και τέλος OK

Έτσι έχουμε ολοκληρώσει τη δημιουργία του Πίνακα και στο φύλλο εργασίας θα εμφανιστεί αυτό.
Το επόμενο βήμα είναι να εισάγουμε τα δεδομένα μας και τον τύπο της συνάρτησης (fx) για να μας αποδώσει το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Εφαρμογές στο Excel μέρος πρώτο

Έτσι λοιπόν αφού τοποθετηθούν όλα τα στοιχεία που θέλουμε, θα επιλέξουμε το κελί στη στήλη Ε. Θα εισάγουμε τον ακόλουθο τύπο: =SUM(C2/D2) . Όπου θα μας δώσει αυτόματα το μέσο όρο δημοσιευμάτων ανά ημέρα.
Παράλληλα όμως, αυτομάτως η συνάρτηση αυτή ισχύει για όλη τη στήλη του πίνακά μας κι έτσι με κάθε εισαγωγή δεδομένων στις υπόλοιπες γραμμές των κελιών C & D θα έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα στη στήλη Ε. Αν έχετε κάποια απορία ή ιδέα μην διστάσετε να σχολιάσετε.

Δείτε ακόμα Εφαρμογές στο Excel μέρος τρίτο εισαγωγή εικόνας.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 1 reviews
  1. Εφαρμογές στο Excel μέρος πρώτο
    Όταν είχα ξεκινήσει πριν χρόνια να μάθω HY από τα πρώτα που μου έδειξαν ήταν το Excel αν και δε μπήκαν στο κόπο να πουν τόσες λεπτομέρειες όπως εσείς.Γιαυτο και δε το χρησιμοποίησα ποτε. Ετσι τώρα τα μαθαίνω με το σωστό τρόπο . Θα διαβάσω και το δεύτερο μέρος .Είναι πολύ χρήσιμο το άρθρο σας.
    0

    0

    You have already voted!

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!