Αγαπημένοι σε όλους μας οι κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι που τρώμε σαν κυρίως πιάτο συνοδευόμενοι με ορεκτικά ή σα μεζεδάκια παρέας. Είναι μια απίστευτη συνταγή που κληρονομείται από γενιά σε γενιά. Ελάτε να τη φτιάξουμε.Θα χρειαστούμε:
- Prep Time15 min
- Cook Time15 min
- Total Time30 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Appetizer
- Breakfast
- Main Course
Υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες της Αριστέας:
- 5 μέτρια κολοκύθια (1 κιλό)
- 2 αυγά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη (λευκό κατά προτίμηση)
- 150 γρ. γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη στο μπλέντερ)
- 100γρ φέτα σε κομματάκια με το χέρι ή άλλο ημίσκληρο τυρί χοντροτριμμένο της επιλογής σας
- 1 κουταλιά δυόσμο ξερό
- 1 κουταλάκι βασιλικό ξερό
- Ελάχιστο φρέσκο μαϊντανό κ άνηθο (προαιρετικά)
- Πιπέρι
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα (προσωπική επιλογή)
Προετοιμασία για τους κολοκυθοκεφτέδες:
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον απλό τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
Ρίχνουμε στη γέμιση το τυρί ( αν βάλουμε ημίσκληρο) τη γαλέτα τα μυρωδικά,το πιπέρι.
Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε στο τέλος τη φέτα για να μη λιώσει. Όταν θα έχουν τηγανιστεί σε κάθε μπουκιά τα τυράκια θα δίνουν τη παρουσία τους.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε πρέπει να είναι σφικτή η γέμιση, αν έχει υγρασία τότε προσθέτουμε λίγη γαλέτα ακόμη.Θέλουμε ένα μείγμα που να μπορούμε να πλάσουμε τους κεφτέδες μας.
Πλάθουμε κεφτέδες με στεγνά χέρια (για να μη κολλήσει η γέμιση στα χέρια μας) και τους τοποθετούμε σε δίσκο που έχουμε ρίξει αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τους αλευρώνουμε.
Ανοίγουμε την εστία στο δυνατό και μόλις κάψει βάζουμε τα κεφτεδάκια μας . Όσα χωράνε στο τηγάνι αλλά με κάποιο κενό μεταξύ τους. Δεν φεύγουμε όμως!!! Σε δύο τρία λεπτά θα έχουν ροδίσει κάνοντας μια απίθανη κρούστα και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Ούτε χαμηλώνουμε την εστία . Όμως προσέχουμε να μη μας καούν.
Αν η εστία μας είναι πολύ δυνατή δε τη βάζουμε μέχρι το τελικό βαθμό αλλά λιγότερο.
Βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με τη τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περίσσιο λάδι.Όταν βγάλουμε τη πρώτη δόση προσέχουμε να έχει ξαναδυναμώσει η θερμοκρασία του λαδιού όταν θα βάλουμε τα επόμενα.
Άξιζε η αναμονή μας,οι κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι είναι έτοιμοι!
Σερβίρουμε με λίγη σος γιαουρτιού ή τζατζίκι μερακλίδικο. Ταιριάζει απίστευτα με ταραμοσαλάτα και με μπουγιουρντί.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.