Συνταγές
        
    
    
                    
                        
                        1                    
            Δημοσιεύσεις
        
        
                    
                        
                        1                    
            Χρήστες
        
        
                    
                        
                        0                    
            Reactions
        
        
                    
                        
                        525                    
            Θεάσεις
        
        
                         Topic starter
	                         
                    	
							                        
                                            
                    Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ. κιμά (μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο ή της επιλογής σας)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 αυγό
- 2 φέτες ψωμί, μουλιασμένο και στραγγισμένο καλά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Για τις πατάτες:
- 1 κιλό πατάτες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι και πιπέρι
Μπορείτε να βάλετε και λίγη κόκκινη σάλτσα.
Εκτέλεση
- 
Προετοιμασία των κεφτέδων: - Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το ψωμί, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
 
- 
Προετοιμασία των πατατών: - Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν οι πατάτες με το μείγμα.
 
- 
Στήσιμο στο ταψί: - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί, αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες.
 
- 
Ψήσιμο: - Ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά. Στα μισά του χρόνου, γυρίζουμε τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε ελαφρά τις πατάτες, ώστε να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
- Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να μη στεγνώσουν οι πατάτες.
 
- 
Σερβίρισμα: - Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκια σαλάτα και, αν θέλουμε, λίγο επιπλέον λεμόνι.
 
Καλή απόλαυση! 😊
This topic was modified πριν από 12 μήνες by Konstantinos Moschoutis
                            Δημοσιεύτηκε : 19 Νοεμβρίου, 2024 2:41 πμ		                    						
                    	
                    

